Gävle kommun byggs det som aldrig förr och då behövs moderna verktyg för en 100%-ig digital hantering av byggloven och en förbättrad medborgarservice/självservice. Comprima kommer att leverera ett fullständigt system med både C-Archive, C-Viewer och C-Webb samt integration till ärendesystemet EDP Vision. Det senare innebär bland annat att man slipper skicka avslutade ärenden för skanning och mikrofilmning vilket spar både pengar och ökar effektiviteten när allt blir digitalt redan från början. Vidare migrerar Comprima kommunens befintliga bygglovsarkiv – från AGS till C-Archive.

I skånska Vellinge kommun, där vi hittar kända orter som Skanör, Falsterbo och Höllviken, har man också haft ett högt tryck på sin byggverksamhet och därför beslutat följa i Gävles fotspår, det vill säga installera både C-Archive, C-Viewer och C-Webb.

Från Mönsterås kommun har vi fått en beställning på integration mellan EDP Vision och C-Archive för direktarkivering och sökning med direktträff från ärendesystemet.